Hjemmesygeplejersker truet på livet: ” En af jeres børn kommer til at miste sin mor”

I retten i Aalborg er en 67-årig mand tiltalt for trussel om vold mod to hjemmesygeplejersker.

Af Jakob Nilsen

Kort før retssagens start ankommer den 67-årige mand ankommer til retssalen. Han er iført briller og har kort hår. Han går med langsomme skridt mod sin plads ved forsvarsadvokaten, mens han støtter sig op ad en krykke. Krykken banker ind i bordet, da han sætter sig og bryder den dybe stilhed, som har fyldt rummet.

Anklageren starter med at stille den 67-årige mand spørgsmål. Den 67-årige mand fortæller, at han først var i lejligheden, hvor truslen skulle være sket senere på dagen og ikke på samme tidspunkt som hjemmesygeplejerskerne havde været der. Herefter siger den 67-årige mand bestemt, at han ikke vil svare på flere spørgsmål.

Vidneforklaringerne

Det første vidne er en ung kvinde med brunt hår.
Den unge kvinde fortæller, at hjemmet hos den 67-åriges veninde gennem længere tid havde været svært hjem at komme i, da der havde været flere konflikter, hvor de tilstedeværende havde været påvirket af alkohol. Derfor var de nødt til at være flere hjemmesygeplejersker om opgaven.

Hun fortæller at der skulle være indgået en aftale om at den 67-årige mand ikke skulle være til stede, da hjemmesygeplejerskerne skulle besøge hans veninde, men da den unge kvinde ankommer til hjemmet den 11. september, møder hun med sin kollega den 67-årige mand i køkkenet, hvorefter de henviser til aftalen og beder ham forlade hjemmet.

”Nu lyver du jo” udbryder den 67-årige mand i retten.

Dommeren siger bestemt, at han skal tie stille og beder den unge kvinde om at fortsætte.

Hun fortæller, at den 67-årige mand havde løftet krykken og sagt ”En af jeres børn kommer til at miste sin mor, og det bliver inden for kort tid, og det skal jeg nok sørge for”. Den 67-årige mand sidder i retssalen og griner en smule. Da den unge kvinde er ved at afslutte sit vidnesbyrd, afbryder den 67-årige mand igen.

Det andet vidne kommer ind i salen.

En kvinde med brunt krøllet hår og læder jakke. Hun fortæller ligeledes om det konfliktfyldte hjem og går derefter i detaljer med den aftale, som var lavet mellem veninden og hjemmesygeplejerskerne.

Kvinden med det krøllede hår fortæller, at hun hørte truslen på præcis samme måde som den unge kvinde, men at hun ikke oplevede at den 67-årige mand havde løftet krykken imens.

Forsvarsadvokaten spørger til om udtalelsen kunne opfattes som et ønske fremfor en trussel.

”Det skal jeg ikke kunne sige” svarer kvinden med det krøllede hår.

De sidste bemærkninger

Anklageradvokaten fortæller, at den 67-årige mand ikke har ville medvirke til en personundersøgelse, og anklageradvokaten mener derfor, at betinget fængsel er udelukket.

Forsvarsadvokaten fortæller, at den 67-årige mand ikke var til stede og sætter spørgsmålstegn ved, om udtalelsen var et ønske eller en trussel. Desuden taler han for, at den 67-åriges fysiske helbred skal tages med i overvejelserne om dommen.

Dommen

Den 67-årige bliver idømt 30 dages betinget fængsel for trussel om vold og til at betale retssagens omkostninger. Det bliver tilføjet at der i dommen er lagt vægt på at den 67-årige mand ikke tidligere har været straffet og hans fysiske tilstand. Dommeren forklarer den 67-årige mand muligheden for at anke dommen.

Den 67-årige mand afbryder og siger ”Den er anket lige på stedet”

Forsvarsadvokaten peger mod døren og foreslår roligt at drøfte det alene.

Skriv et svar